Ο υπεύθυνος Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Παπαδόπουλος, σχετικά με την χθεσινή δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης για την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Χρειάστηκαν 3 μέρες από το χτύπημα στην Αμερικάνικη Πρεσβεία προκειμένου ο συνήθως λαλίστατος κ. Πολύδωρας να απαντήσει για το πανθομολογούμενο γεγονός της αποσάθρωσης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα:

  • Η κυβέρνηση αύξησε τον αριθμό των υπηρετούντων αστυνομικών από 250 κατά μέσο όρο τα προηγούμενα χρόνια σε περίπου 460 και μετέτρεψε την Αντιτρομοκρατική σε «καταυλισμό ημετέρων». Αυτό δεν διαψεύδεται από πουθενά.
  • Δεν απάντησε γιατί από τους 35 υπηρετούντες αξιωματικούς στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, άρτια εκπαιδευμένους και έμπειρους από την εποχή της εξάρθρωσης της «17 Νοέμβρη», εκδιώχθηκαν επί των ημερών του 21 αξιωματικοί, δηλαδή ποσοστό 60% και αντικαταστάθηκαν από άπειρους και χαμηλόβαθμους αξιωματικούς, αλλά κομματικά «ημέτερους».
  • Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης για να δικαιολογήσει την εκδίωξη των μετακινηθέντων αξιωματικών και να συγκαλύψει τις ευθύνες του επικαλείται την υπηρεσιακή εξέλιξη και την προαγωγή τους, αποκρύπτοντας όμως ότι η Αντιτρομοκρατική είναι ειδική υπηρεσία και ως εκ τούτου δεν τίθεται εκ του νόμου θέμα υποχρεωτικής μετακίνησης των εξειδικευμένων στελεχών της μετά την προαγωγή τους, μέχρι και τον βαθμό του ταξιάρχου.
  • Πως δικαιολογεί ο αρμόδιος υπουργός ότι μέχρι το 2005 η    υπηρεσία διοικείτο από ταξίαρχο και επί των ημερών του αναθέτει τη διοίκηση της σε αστυνομικό διευθυντή;
  • Δεν απάντησε για ποιο λόγο χρησιμοποιούνται αστυνομικοί που υπηρετούν στην Αντιτρομοκρατική για τη φύλαξη πολιτικών και άλλων προσώπων.
  • Ας αιτιάται εαυτόν ο κ. Πολύδωρας, αφού ο πρωθυπουργός και ο ίδιος πρώτοι έθεσαν το θέμα της λειτουργικής ανεπάρκειας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, αφού λίγες μόλις ώρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα δήλωνε δημοσίως ότι αφαιρείται η εκ του νόμου αρμοδιότητα εποπτείας της Αντιτρομοκρατικής από τον Αρχηγό της Αστυνομίας κ. Δημοσχάκη και ανατίθεται στον Υπαρχηγό κ. Σύρο.
  • Τέλος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης οφείλει να απαντήσει στο κορυφαίο ερώτημα. Όταν διαθέτεις μετά από μία συστηματική προσπάθεια ετών ένα εξειδικευμένο και έμπειρο και άριστα εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό, που η εκπαίδευση του στοίχισε εκατομμύρια στον ελληνικό λαό, δεν το εκδιώκεις για λόγους κομματικής μικροψυχίας και εμπάθειας και δεν το στέλνεις να υπηρετεί σε αστυνομικά τμήματα τάξεως, να φυλάει γήπεδα και να κόβει κλήσεις στην τροχαία.
  • Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίες. Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι εμφανείς.

 

Αθήνα 15-1-2007

 

   Ομιλίες

   Συνεντεύξεις

   Video

   Βουλή

 

Best viewed with:

800 x 600

 

Home