"Πιάνουν δουλεία οι εθνικοί κριτές του ΕΣΥ"

"ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Εκδήλωση φοιτητών για την αιμοδοσία"

"Τους στέλνει επιτόπου ο Αλέκος"

 

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ / 12 Απριλίου 2002, σελ.49

"Πιάνουν δουλειά οι εθνικοί κριτές του ΕΣΥ"

Καθήκοντα αναλαμβάνουν τις επόμενες ημέρες οι εθνικοί κριτές, οι ειδικοί που καλούνται από τον υπουργό Υγείας Αλέκο Παπαδόπουλο να βάλουν …τάξη στο ΕΣΥ αξιολογώντας σε πρώτη φάση τους διευθυντές των κλινικών, τους οποίους και θα βαθμολογηθούν ανάλογα με την επιστημονική τους προσφορά.

Οι εθνικοί κριτές, που φτάνουν τους 1.000 σε όλη την χώρα, είναι υψηλόβαθμοι στελέχη του ΕΣΥ. Σε κάθε περιφέρεια (ενδεχομένως και σε κάθε μεγάλο νοσοκομείο) θα δημιουργηθούν πενταμελείς επιτροπές που θα αποτελούνται από εθνικούς κριτές και οι οποίοι θα βαθμολογήσουν έναν προς έναν όλους τους διευθυντές. Όσοι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να κατέχουν την θέση του διευθυντού θα λαμβάνουν το βαθμό Α. Όσοι παρουσιάζουν "κενά" θα βαθμολογούνται με Β και θα τους γίνονται συστάσεις ώστε να βελτιωθούν μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Εκείνοι που θα βαθμολογηθούν με Γ θα απομακρύνονται ουσιαστικά από την ενεργό δράση και θα μετατίθενται σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες πιθανώς και σε άλλες νομαρχίες.

Όμως οι εθνικοί κριτές δεν θα κρίνουν μόνο την επιστημονική επάρκεια των γιατρών αλλά και το ήθος και την συμπεριφορά τους προς τους ασθενείς.
Μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των διευθυντών, σειρά θα έχουν οι επιμελητές.

Προκειμένου οι διαδικασίες να είναι απολύτως διαφανείς, οι εθνικοί κριτές θα αλλάζουν περίπου κάθε χρόνο.

Ταυτόχρονα, με εντολή του υπουργού Υγείας Αλέκου Παπαδόπουλου θα συστηθούν και συμβούλια επιλογής διευθυντών του ΕΣΥ, που θα είναι επίσης πενταμελή και θα αποτελούνται και πάλι από τους εθνικούς κριτές.

Τα συμβούλια επιλογής είναι αυτά που στο μέλλον θα επιλέγουν τους νέους διευθυντές των νοσοκομείων ανάλογα με τα επιστημονικά τους προσόντα .

Ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι το νέο σύστημα θα έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών για τον πολίτη ενώ θα απομακρύνει δημοσιοϋπαλληλικές νοοτροπίες.

 

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ / 15 Απριλίου 2002, σελ. 6

"ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Εκδήλωση φοιτητών για την αιμοδοσία"

"Οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να εμπιστεύονται τους Έλληνες γιατρούς και αυτό θα αποτελέσει μια πολύ μεγάλη προίκα για το σύστημα υγείας στην χώρα μας. Έχουμε πολύ καλούς γιατρούς και πρέπει να τους εμπιστευόμαστε", δήλωσε ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος από τα Γιάννενα, όπου κήρυξε την έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων που οργανώνει η Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας Ιωαννίνων. Ο υπουργός, αναφερόμενος στο έργο των αιμοδοτών, υποστήριξε ότι "αποτελεί φωτεινό παράδειγμα σε μια εποχή που ανθεί το εμπόριο της κοινωνικής ευαισθησίας, ενώ η Πολιτεία θα πρέπει να στηρίζει τέτοιες δράσεις, κυρίως όταν αυτές προέρχονται από νέα παιδιά". Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνει η "Κίνηση Πολιτών για μια ανοικτή Κοινωνία", της οποίας εδώ και 22 χρόνια πρόεδρος είναι ο Λεωνίδας Κύρκος. Μάλιστα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Χρ. Μασσαλάς, απένειμε τιμητική πλακέτα στον ευπατρίδη πολιτικό, ο οποίος ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την τιμή.

 

 

ΚΕΔΡΟΣ / 17 Απριλίου 2002, σελ.17

"Τους στέλνει επιτόπου ο Αλέκος"

Με απόφαση του υπουργού Υγείας και Πρόνοιας, Αλέκου Παπαδόπουλου, μεταβαίνει σήμερα στην Κρήτη, κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων(ΚΕΕΛ) με επικεφαλής τον πρόεδρο Θ. Σαπουνά, προκειμένου να διερευνήσουν περαιτέρω την αιτιολογία και τα χαρακτηριστικά των τριών αιφνίδιων θανατηφόρων περιστατικών που συνέβησαν στο νησί και συνδέθηκαν με ιογενή λοίμωξη.

Η διερεύνηση θα γίνει σε συνεργασία με το ΠεΣΥ Κρήτης, το Εργαστήριο Κλινικής Βακτηριολογίας, Ζωονόσων και Γεωγραφικής Ιατρικής, την Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του ΠΕΠΑΓΝΗ και τους θεράποντες γιατρούς.

 

Home